Lisa Esohel Knudsen har bakgrunn fra sosiologi og sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen. Før hun begynte å studere tok hun International Baccalaureate Diploma (IB) ved Waterford Kamhlaba UWC i Eswatini. Hun er for tiden i gang med å bli sertifisert Dialogpilot ved Universitetet i Oslo. Dette programmet fokuserer på interreligiøs og flerkulturell dialog.

Knudsen har vært aktiv i ungdomsorganisasjonen Changemaker, og er tidligere nestleder i studentersamfunnet i Bergen. Hun sitter i nasjonalkomiteen i UWC Norge, hvor hun er medlem av kommunikasjonsgruppen. Knudsen er også en aktiv samfunnsdebattant og skribent med tekster publisert i NRK ytring, Aftenposten, Dagbladet og VG. Hun har skrevet et kapittel i boken iLove2 – seksuell helse (Minotenk 2019) som omhandler psykiske lidelser og sex. I tillegg er Lisa en aktiv møteleder, panelsamtaleleder og konferansier.

Lisa er spesielt opptatt av mangfold, representasjon, psykisk helse og rasisme.

Lisa har vært tilknyttet Minotenk siden 2018 da hun var deltaker på Minotenk-Skolen. Siden 2019 har hun vært ansatt som rådgiver og har ledet etterarbeidet med prosjektet iLove2 – seksuell helse siden oktober 2019. Hun jobber spesielt med planlegging av arrangementer og holder workshops for elever over hele landet.

Lisa er halvt bergenser og halvt nigerianer.

Tilbake