«Kjære bror» – bokanmeldelser, omtale og debatt

5. april lanserte Minotenk «Kjære bror» (Umar Ashraf og Linn W. Firdaous Nikkerud red.) på Deichman Hovedbibliotek. Boken ble godt mottatt og fikk mye bra omtale. Vi er derfor godt fornøyde med at Kjære bror videre gikk inn i Kulturrådets innkjøpsordning, som betyr at den vil bli kjøpt inn til norske folke- og skolebibliotek, og til noen undervisningssted i inn og utlandet. Den fullstendige listen over bøker til innkjøpsordningen så langt i 2018, kan leses her.

Vi vil igjen takke begge redaktørene, alle bidragsyterne og Frekk forlag. Her følger derfor en oversikt over noen av anmeldelsene og omtalen Kjære bror mottok i mediene:

Bokanmeldelser og tilsvar: 

  • Marie Simonsen, «Mens de skamløse jentene blir heiet frem, blir gutta bedt om å jekke seg ned». Dagbladet (10.4.2018).
  • Nancy Herz’ svar til Simonsen, «At vår frihetskamp blir brukt til å skape splid, er trist». Aftenposten (16.4.2018).
  • Sofia Srour’ svar til Simonsen, «Vi har gledet oss til å møte de skamløse guttene». Dagbladet (17.4.2018).

 

  • Hilde Østby, «Ny bok spør hvem innvandrermannen egentlig er». Aftenposten (7.5.2018).
  • Umar Ashraf’ svar til Østby, «Aftenpostens anmelder ønsker seg mer sosialpornografi», Aftenposten (15.5.2018).

 

  • Maria Kjos Fonn, «Ut av skyggen». Klassekampen (19.5.2018), bak betalingsmur.

 

  • Shoaib Sultan, «Bokanmeldelse: En stemme til kjære bror». Reflektoriet (20.6.2018).

Kronikker og annen omtale: 

  • Umar Ashraf, «Vi har ikke råd til å miste gutta våre». VG (5.4.2018).
  • Linn Nikkerud og Sofia Rana, «Menn i minoritetsdebatten?». Klassekampen (5.4.2018), bak betalingsmur.
  • Khamshajiny Gunaratnam, Varaordfører i Oslo, «Broren min og jeg var likere enn det jeg trodde». Dagbladet (12.4.2018).
  • Drammen Tidende, «Linn tar kampen for gutta», (21.4.2018).
  • Umar Ashraf, «Hva om Sana var mann?». Dagbladet (15.05.2018).
  • Umar Ashraf, «Vi må snakke om og med minoritetsmannen». Reflektoriet (24.5.2018).
  • Linda Noor, «Gutter gråter ikke». Dagsavisen, Nye Meninger (mai 2018).
  • Bladet Psykisk helse, «Menn får ikke vise at de sliter», (nr. 3/2018).

 

Vi ser videre fram til flere arrangement i Oslo ut over høsten, hvor flere av bokens bidragsytere vil delta. Arrangement på Facebook kommer. Så følg med!

Comments are closed.