Bli med Minotenk på kino!

05

FEBRAUAR, 2018

Bli med Minotenk på filmvisning av ‘Per Fugelli – Siste resept’ og panelsamtale om mangfold i den norske flokken, mandag 5. mars kl. 17.30 til 20.00.

I «Per Fugelli – siste resept», en film av Erik Poppe, følger vi legens siste tid på jorden. Vi får lytte til hans tanker om samfunnet, livet og døden. Og vi får høre ham snakke om «flokkene» sine. Fugelli brukte ofte sin stemme for å snakke om «flokken vår», alt fra vår lille flokk med nære og kjære, til vår nasjonale flokk, og endog den største flokken som utgjør hele menneskeheten. Han var opptatt av at vi skulle få til et samfunn hvor «flokken» skulle romme et stort mangfold av mennesker.

Før denne visningen av filmen på NFkino Saga har vi samlet et panel for å få til en samtale om «den norske flokken»: Har norskhetsbegrepet utviklet seg i takt med økende mangfold? Minoritetsskuespillere castes ikke til roller i en NRK-serie fordi regissøren ville ha folk som var «typisk norske». Men hva er egentlig typisk norsk i dag? Hvordan kan vi sørge for størst mulig samhold i den norske flokken, og hvordan skal vi definere den i 2018?

I PANEL:
Wasim Zahid – Twitter-lege og deltager i Nrk-programmet «Hva feiler det deg»

Hannah Wozene Kvam – rådgiver for Akershus fylkeskommune og sanger i gruppen Queendom

Susanne Demou Øvergaard – generalsekretær i Skeiv Verden

Panelsamtalen ledes av Ellen Reiss – seniorrådgiver i Minotenk

Husk å bestille billettene dine her.

En minoritetspolitisk tenketank som jobber med problemstillinger og utfordringer knyttet til det flerkulturelle Norge, og bidrar til økt kunnskap, forståelse og toleranse.

© 2018 Minotenk
Designet og utviklet av Ivar Simonsen

Sideoversikt

Hjem
Blog
Prosjekter
Foredrag og workshops
Publikasjoner
Om oss
Ansatte og Styret
Kontakt