Bokprosjekt: «Skal liksom liksom-passet ditt bety noe»

06

JUNI, 2017

Minotenk jobber med et nytt bokprosjekt: En tekstsamling med tekster skrevet av unge samfunnsdebattanter.

Tematikken dreier seg rundt definisjonsmakt, oppdragelse og tilhørighet. Boken heter: Skal liksom liksom-passet ditt bety noe og skal lanseres 5. oktober 2017 på Kulturhuset i Oslo.

Følg med på vår Facebook-side for jevnlige oppdateringer.

Bidragsytere til boken er:

Harvir Kaur, Linn W. Firdaous Nikkerud, Saqib Razaq, Muniba Ahmad, Fatema Al-Musavi, Pamir Ehsas, Nora Mehsen, Sumaya Jirde Ali, Julie Ræstad Owe og Mori Diakite.

 

”I hinduismen blir man født mange ganger på jorda. Sjelen blir reinkarnert og forholdene man blir født inn i er avhengig av ens oppførsel i de tidligere livene. Målet er til slutt å bryte ut av denne rekken av gjenfødsler. Til sammenlikning er målet for innvandrere å komme seg ut av sirkelen av integrering, og til slutt ende opp på den øverste hyllen – bli fullkomne”

– Saqib Razaq.

”Den neste utfordringen jeg møtte viser hvor paradoksal posisjon man har som muslimsk kvinne. For det foregår også en krangel om definisjonsmakten på hva det vil si å være en sekulær og fri kvinne. Og i møte med denne diskursen så blir muslimske kvinners virkelighetsforståelser ofte redusert, infantilisert og forstummet”

– Linn W. Firdaous Nikkerud.

”Misforstått har de menneskene som tror at det å være takknemlig er det samme som å holde kjeft […] Hvorfor kan ikke jeg også mislike monarkiet? Hvorfor kan jeg ikke bli rød av sinne over den store plassen Kristendommen tar i religionsfaget, og hvorfor kan jeg ikke mislike det å gå på ski? Det er jo mine religionstimer, mine tradisjoner og mitt monarki også, er det ikke?”

– Sumaya Jirde Ali

 

 

 

© 2019 Minotenk
Designet og utviklet av Ivar Simonsen

Kontakt

Adresse: Torggata 1, 0181 Oslo
E-post:  post@minotenk.no
Organisasjonsnr: 924 978 112

Følge oss