“En vei ut?” – Skolebesøk og panelsamtale i Bergen

Fredag 4.Oktober har forfatter og rådgiver i Minotenk, Haboon Hashi tatt turen til Bergen for å presentere byen for boken hennes, «En vei ut?».  Sammen med rådgivere Lisa Esohel Knudsen og Stina Ihle Amankwah besøker de først elever på Årstad Videregående Skole, før det er duket for lansering og panelsamtale på Det akademiske kvarter senere samme dag.
 
 
 

 

Elevene hadde på forhånd lest et utdrag i boken og hadde mange spørsmål om hvordan det var å skrive så åpent og ærlig, spørsmål om religion og om tvil, om familie og vennskap. Det var en fin time sammen med videregåendeskole-elevene ute i solen.
 
 

Kl 17.30 var det klart for panelsamtale på Det Akademiske Kvarter. Rundt 60-70 personer tok turen en fredag ettermiddag for å få med seg samtalen om Helvettes(angst) mellom Haboon Hashi, Stina Ihle Amankwah og Religionspsykolog May Bente Matre Stuart. I tillegg fulgte andre med på livestream fra over hele landet. Resultatet ble en høyst interessant samtale om de psykologiske mekanismene som spiller inn når man finner ut at man ikke tror mer, om religiøs frykt og om frykten for helvete. Publikum fikk også muligheten til å stille spørsmål i etterkant av samtalen. Et par heldige fikk også med seg et eksemplar av den aktuelle boken. 

 

Foredrag og workshops

Kunne du tenke deg et foredrag eller workshop til din skoleklasse, ungdomsgruppe –klubb eller lignende om tematikken fra boken, så ta gjerne kontakt med oss.

Du kan lese mer om hvilke foredrag og workshops vi kan tilby her.

En minoritetspolitisk tenketank som jobber med problemstillinger og utfordringer knyttet til det flerkulturelle Norge, og bidrar til økt kunnskap, forståelse og toleranse.

© 2019 Minotenk
Designet og utviklet av Ivar Simonsen

Kontakt

Følge oss