Forskole om gründerskap i Fredrikstad

Forskole i gründerskap i Fredrikstad. Et samarbeid med Startup Migrants og med støtte av Oslo kommune. Tre dager fulle av inspirasjon, kreativ planlegging og kunnskap.

30. oktober – 1. november hadde Minotenk og Start up Migrants førskoler om entreprenørskap i Fredrikstad. Målet var å inspirere, motivere og formidle kunnskap og innsikt om entreprenørskap og forretninger.

Helgen var full av entusiastiske og sultne deltakere, motiverende og inspirerende foredragsholdere og kunnskapsrike og støttende veiledere fra Startup Migrants og eksterne aktører. 

Førskolene er satt opp med tettpakkede foredrag og workshops for å tilby mest mulig kunnskap og kreativ deling mellom deltakerne. Denne helgen fikk deltakerne kunnskap om blant annet start ups, sosialt entreprenørskap, regnskap og mangfold i entreprenørskap.

Foredragsholderne tilbød deltakerne innsikt og råd, og etter foredragene fikk alle muligheten til å spørre om råd til sine egne bedrifter eller lufte andre spørsmål og problemstillinger de måtte sitte på. Noe av innholdet:

Hodo Elmi Aden, UX-designer med bakgrunn fra Finstart Nordic og SpareBank 1 stiftelsen. Jørgen Schrøder Aanonsen, styreleder for Blender Collective, et nettverk for kreative og nyskapende bedrifter sør i Viken. Han gav innspill om samarbeid, deling av kunnskap og akseleratorprogrammet dere. Stina Ihle Amankwah, prosjektrådgiver i Minotenk og head of corporate partnerships i  VibrantCreator.  Fred Radenbach, gründer bak regnskapsbyrået Causa/Aider. Cecilie Kjeldsberg, gründer og CEO av Better Living Projects. Jason Moore, mannen bak reisepodkasten Zero To Travel, og medgründer av Location Indie og Lifestyle Launch Academy. Malin Carita Lind og Bjarne Peder Lind fra Cube8 Impact, en ideell organisasjon som utvikler og etablerer sosial entreprenørskap. 

Helgen ble ledet av Maria Amelie, Muzammil Saeed og Nicolai Strøm-Olsen, fra Startup Migrants.

I løpet av helgen fikk deltakerne muligheten til å presentere sine idéer, finne samarbeidspartnere, dele kunnskap med hverandre og få veiledning.  De fikk konkrete råd om hvordan lykkes, hvordan finne et marked for dine idéer, samt hvordan lage en pitch deck og forretningsplan.

 
Mer om denne og de neste forskolene her: www.forskole.no