Forskole om gründerskap november 2020

Denne helgen har vi avviklet den første av fem forskoler i gründerskap i samarbeid med Startup Migrants og med støtte av Oslo kommune.

18 – 20. september hadde Minotenk kick off på den første av fem førskoler om entreprenørskap. Målet var å inspirere, motivere og formidle kunnskap og innsikt om entreprenørskap og forretninger.

Første helgen startet som en brakende suksess med entusiastiske og sultne deltakere, motiverende og inspirerende foredragsholdere og kunnskapsrike og støttende veiledning fra Startup Migrants. 

Førskolen er satt opp med tettpakkede foredrag og workshops for å tilby mest mulig kunnskap og kreativ deling mellom deltakerne. Denne helgen fikk deltakerne kunnskap om blant annet start ups, sosialt entreprenørskap, regnskap og mangfold i entreprenørskap.

Foredragsholderne tilbød deltakerne innsikt og råd, og etter foredragene fikk alle muligheten til å spørre om råd til sine egne bedrifter eller lufte andre spørsmål og problemstillinger de måtte sitte på. Noe av innholdet:

Danby Choi, sjefredaktør og gründer av Subjekt delte åpent om sine utfordringer med Subjekt, og ga innsikt i hvilke egenskaper og strategier som har gjort han suksessfull med Subjekt. Jessica Li, medgründer i Savvie, en app for å hjelpe bedrifter unngå matsvinn og maksimere profitt fortalte deltakerne om sin reise fra student i USA til entreprenør og gründer i Norge, og viktigheten av å identifisere problemet du vil løse og hvordan gjøre dette effektivt. Nicolai Strøm-Olsen og Maria Amelie, gründerne av Startup Migrants, som sammen med Minotenk og Oslo kommune setter sammen førskolene, delte begge enormt verdifull kunnskap om de viktigste elementene ved en bedrift og hvilke fallgruver man burde være på utkikk etter. Deltakerne var entusiastiske, og det var ikke mangel på innovative idéer og detaljerte spørsmål etter hvert foredrag.

I løpet av helgen fikk deltakerne muligheten til å presentere sine idéer, finne samarbeidspartnere, dele kunnskap med hverandre og få veiledning.  De fikk konkrete råd om hvordan lykkes, hvordan finne et marked for dine idéer, samt hvordan lage en pitch deck og forretningsplan.

 
Mer om denne og de neste forskolene her: www.forskole.no