Hanan Abdelrahman kåret til landets beste mattelærer

08

MAI, 2017

Tidligere i år nominerte Minotenk Hanan Abdelrahman til årets Holmboe-pris og mandag 22. mai vil Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen overrekke prisen til Abdelrahman.

Vi nominerte Hanan Abdelrahman fordi hun er en pioner, både som mattelærer med ekstraordinær lidenskap for å motivere til læringsglede og interesse for matematikkfaget, men fordi hun bryter stereotypiene kvinner med innvandrerbakgrunn ofte møter i offentligheten.

Abdelrahman kombinerer faglig dyktighet med sprudlende humør, pågangsmot og energisk promotering av hvordan alle kan bli sterkere i matte og hvordan foreldre lettere kan hjelpe barna sine med hjemmearbeid.

Det er et stort behov i Norge for å vedlikeholde og øke interessen for matematikk. Forskning viser at interessen for mattefaget minsker i løpet av grunnskolen. I følge PISA 2014 rapporterer bare 1 av 3 elever at de jobber med matematikk fordi de liker det. Det viser tydelig at majoriteten av norske skoleelever ikke liker å jobbe med matte.

Derfor trenger vi sårt flere lærere som Abdelrahman, som tar elevenes opplevelser på alvor og dyrker frem mestring i hver enkelt elev.

Abdelrahman jobber til daglig på Lofsrud ungdomsskole, men har også et imponerende frivillig engasjement på blant annet Lambertseter bibliotek, med åpent tilbud til elever og privatiser som trenger hjelp til matematikkutfordringer, og hennes glødende engasjement på sosiale medier med egen Facebook-side ”Matematikkhjelperen”, hvor hun gir gratis rådgivning.

Formidling og tilgjengelighet for elevene er Abdelrahmans sterkeste sider, og Minotenk mener hun en verdig vinner av Holmboeprisen 2017. Gratulerer!

Se Abdelrahman på TV2 God morgen Norge her og på Lindmo NRK her.

En minoritetspolitisk tenketank som jobber med problemstillinger og utfordringer knyttet til det flerkulturelle Norge, og bidrar til økt kunnskap, forståelse og toleranse.

© 2018 Minotenk
Designet og utviklet av Ivar Simonsen

Sideoversikt

Hjem
Blog
Prosjekter
Foredrag og workshops
Publikasjoner
Om oss
Ansatte og Styret
Kontakt