Minotenk-lunsj 17.september: Diskriminering i arbeidslivet

 

Visste du at: det er 25% mindre sjanse for å bli innkalt til intervju med utenlandsklingende navn? Og at det ikke er ÉN leder i statseide bedrifter med ikke-vestlig bakgrunn?

Norge henger langt etter når det gjelder mangfold i arbeidslivet, noe som henger sterkt sammen med diskriminering i ansettelsesprosessen. Vi hører ofte at arbeid er nøkkelen til integrering, likevel blir svært lite gjort for å faktisk fremme mangfold i arbeidslivet. Det er klart at vi har en lang vei å gå og at noe må bli gjort. Men om det er anonymiserte søknader, kvotering, holdningsendring eller en blanding av alt, er vanskelig å si.  

Formiddag 17.september inviterte vi til Minotenk-lunsj hvor daglig leder i Minotenk, Linda Noor holdt foredrag om akkurat dette. Til slutt fikk vi også konstruktive innspill fra deltakerne om hva Minotenk kan bidra med når det gjelder bevisstgjøring om problematikken og hva som må til for å løfte dette temaet.

Foredrag og workshops

Kunne du tenke deg et foredrag eller workshop til din skoleklasse, ungdomsgruppe –klubb eller lignende om tematikken fra boken, så ta gjerne kontakt med oss.

Du kan lese mer om hvilke foredrag og workshops vi kan tilby her.

En minoritetspolitisk tenketank som jobber med problemstillinger og utfordringer knyttet til det flerkulturelle Norge, og bidrar til økt kunnskap, forståelse og toleranse.

© 2019 Minotenk
Designet og utviklet av Ivar Simonsen

Kontakt

Følge oss