Minotenk-skolen 2016: SELMA-aspirantkurs

Minotenk har spesialdesignet et program for samfunnsengasjerte unge voksne mellom 18 og 25 år som er interessert i menneskerettighetsspørsmål og fredsfremmede arbeid.
Vi tilbyr nå muligheten til å styrke dine egenskaper og bli en del av et nettverk med andre engasjerte unge voksne.

Vi har valgt å kalle kurset SELMA som er arabisk og betyr fredfull, og veier til fred vil være nøkkelordet gjennom hele kurset. Hvordan får man et fredelig samfunn, en mer fredelig verden, og ikke minst hvordan finner vi fred med oss selv.

SELMA er også inspirert av byen Selma i Alabama, hvor Martin Luther King Jr. ledet stemmerettsmarsjen for sivile rettigheter med ikke-voldelig aktivisme.

Gjennom kurset drar vi på ekskursjoner og deltar i månedlige seminarer og workshops. Du vil få lære om demokratiske utfordringer, konfliktløsning, skriveteknikk, deltakelse i den offentlige debatten, nettverksbygging, mediehåndtering og internasjonal aktivisme fra de fremste på sine felt.

De fleste av samlingene vil foregå i Minotenk sine lokaler i Torggata 1, men vi vil også reise på besøk til andre institusjoner.

De to første samlingene vil finne sted før nyttår:

Tirsdag 10. November kl. 18.00-20.00
Presentasjon av kurset, bli kjent over mat og drikke og et motivasjonsforedrag med en overraskelsesgjest.

Tirsdag 15. Desember kl 18.00-20.00
Foredrag ved TV2-reporter Kadafi Zaman, mannen som ble kalt muslimjævel på direktesendt TV, forteller om sin jobb og posisjon i den offentlige debatten.

Datoene for 2016 vil bli opplyst på samlingene, men vi vil blant annet besøke Stortinget og Utenriksdepartementet, få besøk av forfattere, forskere og diplomater, ha skrivekurs med mulighet til å levere tekster til redaktør, og foredrag med anerkjente fagpersoner. Programmet avsluttes i oktober 2016.

Vil du være med? Send noen setninger om deg selv og hvorfor du har lyst til å være fredsaspirant til epost post@minotenk.no innen 1. november.

Vi har kun 15 plasser, og alle som deltar må binde seg til å delta på alle samlingene (unntak for sykdom). Alt er gratis!

Deltakerne vil få diplom og dokumentasjon på kursinnhold.