Skal liksom liksom-passet ditt bety noe?

18

SEPTEMBER, 2017

Den 5. oktober er det duket for boklansering og debatt på Kulturhuset av boken; Skal liksom liksom-passet ditt bety noe?

Det foregår en kamp, en kamp om å få definere hvem ”vi” er, og hva som er typisk for ”oss”. Det er en kamp om definisjonsmakten, om hvordan folk tenker og oppfatter verden. Om hva som er typisk norsk.

Hvordan er det å vokse opp og bære begrepet ”integrert” på ryggen, å bli avkrevd takknemlighetsgjeld til Norge av fremmede, og å få din verdi regnet på i kroner og ører? Spesielt når man føler en dyp tilhørighet og kjærlighet for landet man har vokst opp i.

Minotenk lanserer boken «Skal liksom liksom-passet ditt bety noe?» – en antologi med tekster av etablerte samfunnsdebattanter. Tekstene dreier seg rundt tilhørighet, norskhet og definisjonsmakt, tolket gjennom brillene til norges nye meningsbærere som bidrar til å dra samfunnet fremover.

Denne kvelden vil det bli bokbad, opplesning og debatt om begrepene som brukes i de evige «integreringsdebattene», og hvordan enkeltmennesker kjemper for definisjonsmakten.

Program:

Velkommen ved Julie Ræstad Owe

Bokbad: Redaktør Ellen Reiss snakker med Saqib Razaq, Harvir Kaur, Nora Mehsen og Sumaya Jirde Ali om tekstene deres.

Opplesing: Muniba Ahman, Fatema Al-Musawi og Pamir Ehsas

Pause.

Debatt: Ordstyrer Navjot Sandhu vil utfordre et panel bestående av partilederne Audun Lysbakken (SV) og Trine Skei Grande (V), og skribentene Linn Nikkerud og Mori Diakite, om «norske verdier». Hva er typisk norsk? Hvorfor er det så viktig å være typisk norsk? Hvordan påvirker denne debatten de som bor i dette landet?

#skalliksomliksompassetdittbetynoe

Sted: Hovedrommet på Kulturhuset

Aldersgrense: 20 år. NB! Yngre personer kan komme med verge (som ikke må være en forelder, men som må være over 23 år). Fyll ut vergeskjema på forhånd og ta med. Send mail til julie@minotenk.no for å motta vergeskjema).

Hvis du ikke kan komme, og vil sikre deg boken så fort den kommer fra trykkeriet, bruk denne lenken:
https://www.tanum.no/_dokumentar-og-fakta/debatt-og-samfunn/skal-liksom-liksom-passet-ditt-bety-noe-saqib-razaq-9788293097372

En minoritetspolitisk tenketank som jobber med problemstillinger og utfordringer knyttet til det flerkulturelle Norge, og bidrar til økt kunnskap, forståelse og toleranse.

© 2018 Minotenk
Designet og utviklet av Ivar Simonsen

Sideoversikt

Hjem
Blog
Prosjekter
Foredrag og workshops
Publikasjoner
Om oss
Ansatte og Styret
Kontakt