Ung, lovende og hata

01

DESEMBER, 2017

Prosjektmedarbeider i Minotenk, Linn W. Firdaous Nikkerud er intervjuet i P3 Dokumentar i dag. Her er et utdrag:

(Journalist – Nora Brønseth)

Svarer folk i kommentarfeltene

– Jeg kaller dem «rotnorske menn som pusher 50». I den offentlige debatten er det de som plager meg mest.

Linn Nikkerud (23) stiller seg bak Martines oppfatning om at det er «pappagenerasjonen» som er verst i kommentarfeltene. Linn er jusstudent, muslim og feminist, og jobber i Minotenk – en tenketank som tar opp problemstillinger og utfordringer som angår minoriteter i Norge. Når hun møter P3 Dokumentar kommer hun rett fra en debatt om likestilling, hvor hun selv har sittet i panelet, og hun har et nytt intervju om bare 45 minutter. Søndagen er fullbooka.

Sånn er kanskje livet til en aktiv samfunnsdebattant som brenner for kvinners rettigheter.

– Jeg har flere ganger spurt meg selv om det er verdt det. Kan jeg ikke bare være en 23 år gammel jente som gjør det 23 år gamle jenter flest gjør?

Til tider har det vært ordentlig tungt å være en del av samfunnsdebatten. Linn har tatt til orde for at det bør være rom for å kle seg i niqab i Norge, noe mange er svært uenig i. Hun har blant annet blitt satt opp på en liste over mennesker som, ifølge flere innvandringsmotstandere, burde sendes ut av landet.

– Av og til har jeg følt at jeg har vært ganske alene i kampen. Men det er også det som har gjort meg sterkere.

Det hender at Linn går i dialog med de som er ufine i kommentarfeltene – og dette er noe flere kan prøve seg på, mener hun.

– Det å ha en ensidig virkelighetsoppfatning eller ha usunne holdninger mot en gruppe mennesker er ikke nødvendigvis statisk. Det finnes eksempler på folk som har vært nynazister og som har endret meninger, eller radikaliserte som har gått tilbake til å ikke være radikaliserte, sier hun.

– Selv svarer jeg på en saklig måte og argumenterer for det jeg mener.

Les hele intervjuet her.

 

 

 

© 2019 Minotenk
Designet og utviklet av Ivar Simonsen

Kontakt

Adresse: Torggata 1, 0181 Oslo
E-post:  post@minotenk.no
Organisasjonsnr: 924 978 112

Følge oss