Digitale forskoler om gründerskap
Digitale forskoler i gründerskap. Et samarbeid med Startup Migrants og med støtte av Oslo kommune. Tre dager fulle av inspirasjon, kreativ planlegging og kunnskap.
Forskole om gründerskap i Fredrikstad
Forskole i gründerskap i Fredrikstad. Et samarbeid med Startup Migrants og med støtte av Oslo kommune. Tre dager fulle av inspirasjon, kreativ planlegging og kunnskap.
Forskole om gründerskap november 2020
Denne helgen har vi avviklet den første av fem forskoler i gründerskap i samarbeid med Startup Migrants og med støtte av Oslo kommune. Tre dager fulle av inspirasjon, kreativ planlegging og kunnskap, og vi har stor tro på prosjektene som ble jobbet med.
Minotenk-skolen 2019
En kreativ, praktisk og inspirerende kurshelg om oppstart, nettverksbygging, kundeidentifisering og regnskap når man skal starte sin egen bedrift.
Workshophelg med Fredrikstad-ungdom
I et samarbeid mellom Minotenk og Fredrikstad kommune inviterte vi til workshop helga om demokrati, medborgerskap, engasjement og deltakelse. Unge, engasjerte mennesker mellom 16 og 25 år lærte å filosofere, argumentere og utvikle kritisk tenkning
Minotenk-skolen 2018!
En fantastisk kurshelg om media, makt og mangfold er for i år avsluttet. Vi har møtt en kunnskapsrik og engasjert gjeng – mennesker vi vet vil sette sine spor i mediene og andre arenaer i samfunnet fremover.
Minotenk-skolen 2018: Media, makt og mangfold
Mediene har makt. Makt til å sette saker på agendaen og å slippe til stemmer i det offentlige ordskiftet.
Bok: Radikalisering – fenomen og forebygging (2018)
Minotenk har arbeidet med radikalisering og voldelig ekstremisme gjennom flere år, og vi har merket oss behovet for en oppdatert innføring og håndbok i forebygging av radikalisering – tilpasset norske forhold.
Bok: Kjære bror (2018)
Med ‘Kjære bror’ ønsker vi å rette fokus på mennenes rolle i den skamløse bølgen. ‘Kjære bror’ er et prosjekt inspirert av dokotorgradsavhandlingen til Monika Rosten Nest siste stasjon, linje 2 – Sted, tilhørighet og unge voksne i Groruddalen.
Bok: Hvit PR (2016)
Få bransjer er mer opptatt av å tenke utenfor boksen enn PR- og kommunikasjonsbransjen. Likevel ender mange opp med påfallende stereotype og nedlatende løsninger når de skildrer heterogen kultur og etnisitet. Det er ikke nødvendigvis vond vilje som ligger bak, kanskje mer en mangel på øvelse.
Bok: Islamsk humanisme – en antologi (2016)
Under den islamske gullalderen mellom år 750-1250 vokste det frem kunnskapstradisjoner blant muslimske tenkere og teologer som underbygget humanistiske idealer. Kulturliv og vitenskap blomstret, sammenflettet med religionen.
Bok: iLove – identitet og kjærlighet (2014)
Negativ sosial kontroll og æreskultur står høyt på agendaen blant politikere og andre om dagen, og for de som ønsker å jobbe med noen av utfordringene vi står overfor anbefaler vi iLove – identitet og kjærlighet.
Pamflett: Radikalisering blant unge muslimer i Norge
Ekstremisme er på ingen måte forbeholdt én religiøs gruppe, men Minotenk har valgt å fokusere på utfordringen med radikalisering blant unge muslimer fordi vi mener vi har et prekært behov for mer kunnskap.
Pamflett: Debunking og argumentasjon
”Vår digitale tidsalder” er en klisje. En frase. Men som alle klisjeer har den en original opprinnelse: den raske utviklingen av digitale produkter og informasjon som preger vår hverdag på måter ingen kunne forutse.
Bok: Skal liksom liksom-passet ditt bety noe? (2017)
Hvordan er det å vokse opp og bære begrepet «integrert» på ryggen? Hva er typisk norsk, hva er hverdagsrasisme og hvordan er det å få din verdi regnet på i kroner og ører?
Diktbok: Kvinner som hater menn
I den politiske diktsamlingen tar Sumaya Jirde Ali tar utgangspunkt i egne erfaringer og gjør en poetisk utforsking av temaer som likestilling, tilhørighet, religiøsitet og rasisme. Samlingen gjenspeiler hennes samfunnsengasjement og tydelige stemme i den offentlige debatten.
Minotenk-skolen 2017
15 samfunnsengasjerte unge mennesker har i år fått plass på Minotenk-skolen.
Søk på Minotenk-skolen 2017
Minotenk inviterer samfunnsengasjerte unge voksne til å delta på Minotenk-skolen 2017.
Minotenk-skolen 2016 – To Aspire Peace
15 samfunnsengasjerte unge mennesker har i år fått plass på Minotenk-skolen.
Minotenk-skolen 2016: SELMA-aspirantkurs
Minotenk har spesialdesignet et program for samfunnsengasjerte unge voksne mellom 18 og 25 år som er interessert i menneskerettighetsspørsmål og fredsfremmede arbeid.
Minotenk-skolen 2013 – minoritetsungdom og seksualitet
Minotenk-skolen ønsker i år å sette fokus på tabuerbelagte temaer rundt seksualitet i et minoritetsperspektiv.
Minotenk-skolen 2011 – dialogarbeid
Minotenk-skolen 2011 var et helgeseminar om om praktisk dialogarbeid og håndtering av flerkulturelle utfordringer. 20 heldige søkere fikk møte andre engasjerte og dyktige unge mennesker fra hele Norge til en uforglemmelig og lærerik helg.
En minoritetspolitisk tenketank som jobber med problemstillinger og utfordringer knyttet til det flerkulturelle Norge, og bidrar til økt kunnskap, forståelse og toleranse.
© 2018 Minotenk
Designet og utviklet av Ivar Simonsen
Sideoversikt
Følge oss